Monday, August 30, 2010

Seronoknya puasa...eheh

Salam...

masih belom terlambat nk wish..
"Selamat Berpuasa di Bulan Ramadhan"

..eheh..hari Jumaat hr tuh, aku balik PD..of course to see my hubby ler..



rumah d PD


balik on Friday..mmg dah janji that week is going to be 'us' week jer...xmo ada org2 lain..
so, alkisahnya...

aku sampai around 4 pm ke PD (Port Dickson) pas bertolak dari Rengit dalam kol 12.30 pm after school.

petang tuh..since x tau nak berbuka apa..nk masak apa pun xtau...so, cadangkan kat hubby masak nasi goreng jer lah...

dia pon dengan patuhnya..ehehe...
segera mengeluarkan bawang, ikan bilis, cili padi, ayam, sayur..sumer2 lah..
dia potongkan..tumbukkan...x caya? see this pics..eheh


Mr.hubby menumbuk bawang




Mr.hubby mengangkat nasi goreng
yang dah siap masak



aku bertugas sebagai jurukamera jer...aku tukang kacau jer..(maklumlah..hubby lg pandai masak dr wife dia nih..huhu..segan plaks)

kuih2..kami g bazaar ramadhan kat batu 4 tuh jer..beli air, beli kuih2..buat manisan..

pada hari Sabtu plaks..buat masak sup ayam..

pun hubby yg masakkn..eheh..
dia g tumbuk jintan la..lada hitam la..apantah yg aku pon x pasti..ehehe
as usual..aku tukang kacau jer..

Sup Ayam yang dah siap
(sedappp..)



seronoknya puasa ngan hubby...sbb dia yg masakkn..ehehe
isteri tukang makan jer...

sib baik dia bleh masak..kalo x..sure dia makan kedai jer sepanjang dok umah tuh..sian dia..huhu

okelah...
xtau nk citer per la..
nnt2 i citer pasal g shopping plaks k..
:)

3 comments:

♥naematulsaadahismail♥ said...

hehe,,,belajar dari en.suami cikpah.
nt2 mesti kamu pun terer.
sup tu nampak sedap.tulis la resipi ;)

Mia-Ina said...

semestinya arfah akan power masak lps ni..ble bersm suami t..caiyok k

:: Mily :: said...

naem: alamak?..resipi?...tuh kene tnya Mr.Hubby..ehehe..nnt dah tahu, i post sini yer..senang giler..

kak faz: ahah..amin...