Thursday, December 30, 2010

how?...

Salam...
wish to write about

"how do i get married with him?".....


maybe this question do came across some of my prev college..my-ex gitn friends..as they know my relationship at first is with whom...eheh


how?...would anyone care about my personal details?...hmm...

to be continued.....

Sunday, December 26, 2010

I'm sad...

Salam....

mcm title kt atas...aku sedih la...huhuhu
well...bulan nih jumpa hubby dlm total about 6 hours jer..(bulan = month) huhu...

kadang2 emosi nih senang jer sedih2...even though ada parents..but kadang2 nk juga hubby di sisi kan?..

hmm..change to another topic,

aku dapat transfer ke sekolah yg dekat jer..alhamdulillah

SK Sungai Kertas (SKSK)...sek tuh murid2 dia adalah dlm 1000++..dan ada 2 sesi..
so, maybe aku ngajar petang kot

sek tuh kat mana?...dekat area pinggiran bt caves jer...kat atas sri gombak..kalo drive, dalam 10 min jer sampai lah...but kalo nak balik rumah pas sekolah...
sure jam...kenapa?...sbb time tuh ramai budak2 sek kat area sri gombak, smk sumer balik at the same time...n bulan puasa nnt..jalan nk balik ke rumah mmg jalan baazar ramadhan..huhu...

ala..jem sikit jer...ehehe..bising jer lebih..hikhikhik..

2moro ada mesyuarat guru kat SKSK kol 8am...nk kene g sekolah..ehehe..berdebar2 nk jumpa sumer guru kat sana...dub dab...

opps...masa hr tuh g sekolah ala1 lapor diri, ada dlm 5 org guru baru yg akan masuk skali..well..mestilah ramai..sbb ada 8 org yg kuar sekolah tuh...eheh

okeh laa..sambung nnt k..bubye..

Monday, December 20, 2010

In Kuantan...

Salam...

It is almost 4 days i'm in Kuantan.

Now staying in my brother's house, with my parents and his family (Kak Ita n Aqeef)

Why i'm at Kuantan?...hmm..because i'm following my parents as they have some personal business here in Kampung, Pekan Pahang.

So..we're going back to Gombak on Wednesday..huhu..that's means there is 2 more days left.

Hmm..tadi my ex-college send me a sms. She said that she already know her transferred school...opps..makes me think that maybe my letter also arrived at my house. I wish that i can read that letter now.
huhu...

wish to call my hubby and ask him to go to my house and check my mail box and find if there is any letter addressed to me. So, i may know my school now..huhu

saba2...

Sunday, December 5, 2010

Happy holidays ~~~ \(^0^)/ ~~~

Salam..

Hello..lama x menulis kat blog nih..

hmm..banyak yang nak di tulis but i have forgotten what to write..ehehe...xpe..
write n then let it flows rite?..ehehe

Firstly, im back in may hometown!!...yay!!...

hmm..like u guys know that i'm teaching at Rengit, Batu Pahat kan?...tapi now,
Alhamdulillah...aku dapat transfer back to my hometown..Selangor n will be teaching in my own state starts from..2011..alhamdulillah sangat2..

opps..then..what happen to my hubby and our rented house in PD?...hmm...

nie yg nak stori mori nih..

sebolm nak hantar permohonan pertukaran tuh kat GB...tiba2 dapat call from hubby...dai kata, jgn mintak tuka ke Port Dickson, N9...tapi mintak kat Selangor.

Eh..kenapa pulak?...x bagi dok sama2 ker..huhuhu...sedey aa nih..
"Sayang kene transfer ke Mindef, KL laa dlm bulan Okt nnt...jadi kene pindah sana la"

Owh...dalam hati berbunga riang coz dapat balik dekat ngan mak..yay!!!...kalo dok kat PD..nnt dekat plaks ngan famili hubby..ehehe..nakal x menantu dia nih?..ehehe

So..aku dengan gembiranya..but risau la jugak coz mintak Selangor maa...susah sket nak masuk..huhu..but hopefully with my main reason ("Ikut Suami") dapat memberikan aku kelonggaran dan dapat petempatan..huhuhu...

mestilah risau..with my condition..i'm having a baby..and will probably due on end of may or early june. X kan nak dok sorang2 leaving my baby in KL (of coz la mom akan jaga) n hubby in PD...crazy conditions...mau x concentrate aku ngajar..dok ingat baby jer..huhuh

So..alhamdulillah akhirnya, berkat doa, bantuan pihak2 yg rela membantu...aku dapat juga transfer ker Selangor as i wish..and masa isi borang tuh, ada mintak PPD Gombak..(but Gombak tuh luas..manalah dia nk hantar aku..jgn Batu 14 sudah..jauh tuh...)..x perlah..masih senegeri lagi...aku dah bersyukur..

Opps..Congrats juga kepada my frens yg mana dapat berpindah...

1. Pn Norfarahin
2. Pn Zakiatul Husna
3. Pn Intan Shaeeraz
4. Mr. Perakash Kartykeson

kami nih sumer Pengajian Inggeris KPLI intake 09 kt IPTB..
sumer dapat pindah...bagusnya..huhu

Hmm..apa lagi ek nak cerita..

aa..about my conditions..:)

I'm almost 4 months..tapi ramai kawan2 mak, sedara sumer kata..x nampak pun perut...ehehe..(makes me worry a bit..but as i know the baby is still fine inside..makes me less worry)

I loves to eat, but i can't eat a lot at one time..biasalah..makan sikit2..cepat kenyang..then cepat lapa...ehehe

malam2...baby berdenyut2...suka..and everyday i talk to my baby...i mean..every minutes..ehehe

macam cakap ngan baby yg ada depan mata..hopefully baby denga laa dalam perut nih..ehehe

you guys wanna know, since i'm 14 years old lagi i dah mmg tetapkan nama if i have a baby girl...

her name should be Nur Ain (suka sbb baca dlm buku cerita...eheh) so..if later on..baby nih yg kuar nnt adalah baby girl..i will named her Nur Ain (wajib) n my hubby pon dah tahu from the very first day i married him..bgtau siap2 kot nnt dia dah fikir nama lain..hancur musnahlah nama idaman..ehehe

sekarang nih baby suka gerak2 waktu siang..coz mama dia kacau dia time siang....how?

eheh..tepuk2 lembut perut then cakap.."uuii..baby bangun..jgn tido..bangun"
eheh..(like the child know...ahaha)

kalo malam plaks mesti cakap" jom2 tido..dah malam..tido ek.." ehehe..sukanya..i will be a mother soon....huhu..

Well..my hubby x da di sisi..since dia baru bertukar ke Mindef..kira dlm 2-3 months nih ala2 orntasi dia..so he must stay inside the camp..huhu..x leh duk luar..n i haven't seen him for almost 10 days..(walaupun jarak Mindef ngan umah hanya 15 minit).....

Xpelah...apa nak buat..sib baik ada mom n dad yg ada di rumah..leh jugak laa gaduh2 manje hari2..ehehe

eh..panjang dah tulis..next time lah..

bubye..salam..

Saturday, November 13, 2010

kecil...risau laa...

Salam...

aku blom lagi wat any session kat klinik kesihatan...so..tahap kesihatan for me n my baby are still unknown...huhu

but as i still can see now...
my tummy is small compare to my colleague....we all can see her 'membesar'..but me..only my tummy..n still it is hard to be noticed.

hmm...sometimes risau..sometimes i do feel lucky coz nnt bila dah bersalin..x lah susah nak lose weight...huhu..

or adakah aku nih x cukup zat?..huhu

cadangnyer nk jumpa doc right after cuti sekolah nih...kira nk check with hubby la...it it is about 1 more week...huhu..hati nih berdebar jugak..

blood pressure ok ke? hemo cukup ker? sugar ok ker? calcium oke for my baby ker? the conditions of the baby oke ker?...huhu..

rasa mcm nk nanyi lagu P.Ramlee..."risauu.....hatiku nangis risau...."

ehe...apapun..just pray that it is all alright..

Tuesday, November 9, 2010

Blog dah bersawang??....hahaha..padan mukerrr...

Salam....
sungguh lama aku x menatap blog terchenta ini...
huhu...semakin malas nak menulis..banyak aktiviti yg berlaku...

1. family day sksr
2. perkhemahan
3. kursus
4. family n hubby turun time deepavali
5. kursus lagi...
6. hari anugerah (training budak2 pulak...) --- opps...nie hari Jumaat yer..
7. huhu..SKPM..isi2..jgn x isi...eh..SKT pon ,om buat lagi...adeh..

banyaaaaakkkkkkk sngt...tp sngt malas nak buat...adeh.....adeh...

lapaaaa....

eh..salah topik plaks...ehehe

well..for u guys info..

aku x mengalamai alahan..(alhamdulillah)...cuma sikit pening2 masa petang nak masuk senja tuh...but no vomit2 @ muntahaha...

n..aku x suka pada nasi....nampak nasi jer..tekak jadi kembang...loya..(but x muntah)..n that's the problem...bila kita muntah..kita rasa lega..bila kita x muntah..rasa loya tuh bertakung dalam tekak nih ja..lagi x sedap..huhuhu

n..aku suka makan benda2 kering..macam kuih2 ke...kalo nampak benda berkuah tuh..terus x jadi nk makan...huhu...

aku x suka mee goreng..cuma masa aku 'mother to be' ni...aku boleh terima mee goreng..but ala mamak la...sampai hubby pon pelik..
"eh, kan x suka makan mee..nie sampai habis makan...pelik"
"entah...tuh ja boleh ngap..huhu"...sampai ke malam pon...kol 11 malam..aku mintak hubby belikan mee goreng mamak kat kedai..ehehe....sib baik dia baik..(wajib ler....ehehhe)..love my hubby..miss him..huhuhu

setiap hari mesti cakap "i love u".."i miss u"..kalo x rasa hidup x lengkap...untung gaks berchenta pas kawen nih...n dok jauh2 macam nih..rasa macam sentiasa in love jer..ehehe...

eh..mengarut dah..tadi kata malas nak tulis..nih..x seda..dah panjang jugak ek..
okeh laa...lapa laaa..huhu..mari kita minum susu (lagi...huhuhu)

nak mee goreng mamak...huhuhu

Sunday, October 17, 2010

Good news...alhamdulillah..

Salam...

dah lama tahu..just now baru rasa nak share....

harap2 semua doakan yer..

Thursday, October 7, 2010

1 year

salam...

Lama x update blog nih...ntah la..no mood at all..

today is 7th of October..

masuk hari nih..dah genap setahun Kaklong pergi tinggalkan kami...

ingat lagi..

dia meninggal dalam lbh kurang jam 11 pagi...pada 7th October 2009..di SJMC (Subang Jaya Medical Center)

Al-Fatihah..semoga dia dicucuri rahmat dariNya.

Tuesday, September 28, 2010

Rindu..

Salam..
hari nih..just nak tulis ayat yg mungkin akan buat org lain geli..muahah...

Dear Hubby,

I love you..and i miss you so much...

Take Care....


Yours Truly,
Beloved Wife..

Sunday, September 19, 2010

Asalnya nama ini.....

Salam..

Masih belum terlambat nak ucapkan
"SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI dan MAAF ZAHIR BATIN"
kepada semua kaum Muslimin dan Muslimat seluruh dunia...:)

Hmm..raya tahun nih 1st time beraya sebagai isteri orang...but main focus topic masa nih bukan about raya....tapi sbb lain..ehehe

Ramai jugak yang bertanya...kenapa nama blog ku ini adalah "Kane dan Mily"?...Ramai juga yang menganggap nama ini di ambil kerana aku minat wrestling...


nielah watak Kane...

opps...bukan sebab aku minat dia ek..(tgk pon x minat..huhu)

ha...nak tahu x kenapa aku suka nama tuh....actually..nama kane mily nih dah lama aku guna..since sekolah rendah lagi...

all because of this...

sebuah cerita anime (kartun jepun) yang bertajuk...Lost Universe...


cerita nih dari zaman MetroVision (rancangan tv swasta yg ada di lembah kelang pada waktu dahulu).....aku folo citer nie sampai MetroVision tuh tutup kedai...n sambung ke ntv7...

ha..mana dapat watak KANE?....

Nama : Kane Blueriver
(seorang pemburu upahan yang membantu pihak Polis Angkasa menangkap penjenayah di angkasa and he is the owner of a space ship "Sword Breaker")



Sword Breaker


dan...asal nama Mily plaks...adalah dari watak Heroin nya...seorang pemburu upahan yang pada mulanya bekerja secara berseorangan..dan akhirnya dia bergabung dengan Kane untuk menjadi satu pasukan...dan membantu menangkap penjenayah di angkasa.

Nama heroin : Millenium "Mily" Feria Nocturne
(seorang detektif upahan yang bekerja secara bersendirian sebelum dia bekerjasama dengan Kane untuk manjadi satu pasukan. Suka memasak)





Di dalam Sword Breaker, ada satu human-android hologram iaitu pembantu kepada Kane yang bernama "Canal Vorfeed"

Nama: Canal Vorfeed
(Seorang human-anroid hologram yang menjadi pembantu kepada Kane dan boleh bertukar menjad pelbagai rupa mengikut kehendaknya. Boleh mengawal Sword Breaker apabila ketiadaan Kane)



Cerita ini juga dibantu oleh pelbagai character...ada polis angkasa yang juga kadang2 meminta pertolongan mereka untuk menangkap penjenayah.





Ada juga watak2 jahat yang menjadi penghalang mereka dalam cerita ini...




Apa - apa pun..inilah asalnya aku menggunakan nama KANE dan MILY...ehehe...







Monday, August 30, 2010

Seronoknya puasa...eheh

Salam...

masih belom terlambat nk wish..
"Selamat Berpuasa di Bulan Ramadhan"

..eheh..hari Jumaat hr tuh, aku balik PD..of course to see my hubby ler..



rumah d PD


balik on Friday..mmg dah janji that week is going to be 'us' week jer...xmo ada org2 lain..
so, alkisahnya...

aku sampai around 4 pm ke PD (Port Dickson) pas bertolak dari Rengit dalam kol 12.30 pm after school.

petang tuh..since x tau nak berbuka apa..nk masak apa pun xtau...so, cadangkan kat hubby masak nasi goreng jer lah...

dia pon dengan patuhnya..ehehe...
segera mengeluarkan bawang, ikan bilis, cili padi, ayam, sayur..sumer2 lah..
dia potongkan..tumbukkan...x caya? see this pics..eheh


Mr.hubby menumbuk bawang




Mr.hubby mengangkat nasi goreng
yang dah siap masak



aku bertugas sebagai jurukamera jer...aku tukang kacau jer..(maklumlah..hubby lg pandai masak dr wife dia nih..huhu..segan plaks)

kuih2..kami g bazaar ramadhan kat batu 4 tuh jer..beli air, beli kuih2..buat manisan..

pada hari Sabtu plaks..buat masak sup ayam..

pun hubby yg masakkn..eheh..
dia g tumbuk jintan la..lada hitam la..apantah yg aku pon x pasti..ehehe
as usual..aku tukang kacau jer..

Sup Ayam yang dah siap
(sedappp..)



seronoknya puasa ngan hubby...sbb dia yg masakkn..ehehe
isteri tukang makan jer...

sib baik dia bleh masak..kalo x..sure dia makan kedai jer sepanjang dok umah tuh..sian dia..huhu

okelah...
xtau nk citer per la..
nnt2 i citer pasal g shopping plaks k..
:)

Monday, August 16, 2010

Jika Seorang Isteri Menangis.....

taken from Cik Shiqa's Blog





Jika isteri menangis dihadapanmu….
“hargai lah ia sblm terlewat…”

Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…

Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..
Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu.
Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami2, jika seorang istri pernah menangis karenamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.
Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam …

Wahai suami2, jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?
Apakah keistimewaan perempuan ini ? ”

Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..

TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..

SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .

PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..

Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..

Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..

Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. .

Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN..

Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..

TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal…

Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…



ps: huhu..byk kali dah nangis dpn hubby...betul..kita akan menangis depan org yg kita sayangi..

Sunday, August 15, 2010

Me..MMU..n Japanese Craziness...

Salam...

tiba2 nak letak pic masa kat MMU (Multimedia University) dulu...
masa tuh aku nih active dlm EMINA club...
what's EMINA stands for?

ehehe...EMINA nih..diterbalikkan spelling dia from ANIME...of course Japanese animation ler...
like Naruto, Bleach, Azumanga Daioh, byk laa...huhu..
n classic..Dragon Ball (Dragon ball ada 7 biji kesemuanya...eheh)

so..on my final year in MMU, Bc. IT (Hons) Data Comm....aku pon terlibat dlm event nih..

GACC'06 : Games Anime Comic Circle
...ala2 exhibition..ada cosplay (pakai costume dlm citer comic), ada games (Takken, Fifa, etc)..ada pameran...ada manga2 (japanese comic) ada jualan..macam2 ler..

so..me n my anime lovers friends..Yanty and Ecah...pun join skali..ehehe..some of my memorable pics there..



me n naruto cosplayers



Yanty, me n Ecah




me n Yanty masa tgh siapkan bckdrop GACC



me n Death Note's Cosplayers (Kiba n L)




me n Devil May Cry Cosplayer





me n Naruto Cosplayers






me n Tsubasa Chronicle Cosplayer




me n Ouran High School Host Club Cosplayer
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
not only i took some pics with the cosplayers..
but...
i also did cosplayed..ehehe
.
.
.
.
as what character?
.
.
.
.
as Orihime (Bleach)
.
.
.
.
.

me n Eileen (ex-president of EMINA)
she is the person who borrowed me the wig.




me n our BIG Guest for GACC'07
(don't remember his (org Jepun..khas d jemput) name..
but is is one of the famous seiyuu for anime)
seiyuu: pelakon suara



me (up close n personal) with Yanty



Nie ada pics lagi..tapi dalam scene yg berlainan..ada Japanese Cultural Events di MMU (i'm so crazy 'bout Japan at that time..ehehe)..mengambil pics dengan YUKATA (Japanese pakaian musim panas)...me n Jismin (my ex-roommate)



me n Jismin d blakang library




me di depan pokok ala2 pokok Sakura
(actually depan library je)

miss my MMU days...all bloods, sweats n tears...including ups n down..rindunya...


love MMU..:)

Saturday, August 14, 2010

I Love Pink Contest





SYARAT-SYARAT MENYERTAI CONTEST INI:

1. Penyertaan terbuka kepada semua blogger yang berada dalam Malaysia tanpa mengira jantina, umur atau bangsa. Tapi entry mestilah yang boleh difahami. Hihi.
2. Terpulang bagi anda sama ada untuk follow atau tidak blog Pinky Girl Talk, tetapi keutamaan diberikan kepada mereka yang follow blog saya. Supaya anda mudah terima setiap update.
3. Syarat paling penting: gambar yang dipertaruhkan adalah original milik anda. Di dalam gambar tersebut perlulah adalah unsur-unsur warna pink. Lagi banyak tema pink dalam gambar tersebut, maka peluang jadi pemenang lagi cerah. Hanya sekeping gambar yang perlu dipertaruhkan. Ceritakan serba sedikit mengenai gambar.

4. Banner contest ini mestilah diletakan di sidebar blog anda dan pastikan juga ia di 'link' kepada
5. Setelah selesai semua perkara di atas, sila lah tinggalkan komen di entry ini. Saya akan meninggalkan jejak di entry anda atau ruangan shoutbox sekiranya nama anda telah tersenarai.


Tarikh tutup adalah pada 9 September 2010.


Jadi saya letak
.
.
.
.
.
.

Pic ini di ambil on my Outdoor Wedding Shot...theme kami Pink n White.
All the flower girls pun pakai Pink..
The most happiest day
of my life..
(of course saya the bride)

Episod 4: Cintaku di Awangan

Sedang aku asyik memikirkan keadaan hidupku, tiba - tiba hensetku berbunyi.."Girl, you're my angel..you're my darling angel.." lagu hits dari Shaggy mengejutkan ku dari lamunanku.

Hatiku merasa sungguh gembira bila mendengar bunyi tersebut. Kenapa?..itulah panggilan yang ku tunggu - tunggu sehingga membuatkan aku selalu tak keruan. Segera ku capai henset. Aku tak mahu panggilan tersebut putus tanpa berjawab. Aku rindu suaranya..aku rindu. Aku tidak sanggup menanggung rindu ini lebih lama.

"Hello" pantas aku berkata sejurus aku menjawab.

"Hello ayang. Apa kabar? Sihat?" aku tersenyum..hilang semua kedukaan yang ku tanggung...

"Sihat abang. Mana abang hilang? Lama tak call? " soal aku bertalu..sesungguhnya aku ada kalanya hampir membuat andaian dia sudah berjumpa teman yang lain.

"Abang sihat. la..kan abang dah kata, abang kena pergi outstation kat Singapore. Nie pun abg balik kejap jer. Lusa abg dah kena balik sana. Project abg kat sana tak siap lagi. dah selesai nanti, barulah tak berulang alik kerap ke sana lagi dah." jelasnya panjang lebar.

Aku mencebik. Nasib baik dia tak nampak betapa panjangnya muncungku. Boleh buat penyangkut baju.

"Tahu abang gi S'pore. tapi lama sangat x call. Risau la Risa kat sini. Ntah - ntah abang ada isteri kot kat sana..sebab tu slalu kena gi sana..."rajuk ku.

"Ishk..kesitu pulak. Mana ada..Risa seorang je buah hati abang. Lagi pun kan kita dah berjanji nak bertunang bulan 7 ni. Mana ada abang ada isteri lain...tapi kalau Risa bagi..nanti abang cari satu nak? " usiknya.

"Apa? beranilah..." geram aku..kita pulak diusiknya..

kedengaran tawaan halus di sebelah sana...membuatkan ku lagi geram..

"Abang..jangan la gelak..serius la.."geram ku

Rajukku membuatkan semakin besar gelaknya...

"Abang..."tiba - tiba suaraku bertukar menjadi lembut dan sedikit sayu...

diam..."ya ayang? ada apa?"

"Risa risau...ibu selalu bertanya pasal abang..bila abang nak bawa keluarga abang datang meminang Risa? Ayah pun macam nak tahu, tapi ayah diam je.." tanya ku sambil penuh pengharapan

"Risa, bulan depan...insyaAllah abang akan bawa keluarga abang datang merisik Risa. Boleh? Tapi, tarikhnya abang x janji lagi la. Nanti abang beritahu kemudian." jelasnya

"Mestilah boleh. Nanti abang bagitahu tarikh ok? Boleh lah Risa bagitahu kat ibu dan ayah supaya mereka boleh bersedia." gembiranya aku...

"Risa, nanti kita sambung ok? Risa jaga diri k. Love u Ayang."

"Ok abang. Jaga diri juga. jangan kerja penat sangat. Love u too." balas ku

"Risa..abang janji, hanya Risa akan menjadi suri dalam hidup abang. walau apapun yang berlaku, hanya Risa seorang saja yang abang mahukan." katanya...

lalu talian diputuskan...

Ayat terakhirnya menimbulkan seribu persoalan padaku..."walau apapun yang berlaku"....
kenapa? apa yang akan berlaku? ah..nanti aku tanya balik lah....

Malam ku menjadi indah dan tidurku dihiasi mimpi indah.
benar..cinta itu boleh membuatkan kita sentiasa di awang - awangan...



dan juga boleh membuatkan kita terjatuh....

Sedih..my counting has stop....

Salam....

Hari nih..all that i have hope destroyed...
early this morning, for the 1st time i'd ate my sahur (prev minum air jer)...
then...it comes...
huhuhu..sedeynyer....all that i was hoping previously, all days that i have counted..its all gone.

mmg jgn letak high hope yer next time cik pah...huhu..

it's oke..masih byk lagi masa..ehehe...

wish it was my time...

oke..take care all..
selamat berpuasa n bersahur ( i can't)

ps: the counting has stop..... _(T_T)_

Wednesday, August 11, 2010

< Edisi Ramadhan datang lagi >1st day berpuasa

Salam...
hari nih 1 Ramadhan bersamaan 11 Ogos 2010 masihi.

Tahun ih aku berpuasa sebagai isteri..apa bezanya?..hmm..x da byk sngt beza with my single life..except that 1 week b4 raya nnt baru ada beza kot..sbb dok serumah ngan hubby (since cuti sekolah)

Hri nih g pasar basah Senggarang ngan K.Faz..
waa..rajin K.Faz nak masak nnt...ehehe..
lama giler x pergi pasar mcm tuh..since sekolah rendah dah stop g pasar coz mostly beli barang2 basah kat carrefour, tesco..ehehe...mak kata lg senang...i folo jer :)

Wish u guys,

SELAMAT BERPUASA DI BULAN RAMADHAN


ps: Counting....

Wednesday, August 4, 2010

Hate it!!..huhu

Salam...

hati nih rasa sngt geram dan sedey...huhu
bila apa yg telah dirancangkan..all that me n my family had planned...x dpt dijalankan...
all becoz of..huhuhu...sedey laa...

so..whatever happens...on Saturday eventhough it will be late, surely i will come back!!....
huhu..sedey2...

padanlah hari nih pagi2 dah x da mood nk pegi keje...huh...rupa2nyer instinct wanita mengatakan something will turns up..

sorry mak, abah, bejam, kak ita n cutie aqeef..xpat kita jumpa bermain minggu nih...huhu

Monday, August 2, 2010

Rindunya...can't wait to see him on Friday..

Salam..

tadi baru jer lepas borak2 ngan hubby...
huhu..i miss him so much..
harap2 sangat dapat la transfer next year..
it is such a burden in my heart when we are far..huhuhu...

agak jiwang kot entry nih..ehehhe...x pe lah..

miss him..can't wait to see him this Friday..eheh..

Sayang tunggu ayang k..:)

Saturday, July 31, 2010

Crying...

Salam..
it's already 2.30 am..still i am awake..

watching "1 litre of tears" do makes me cry more than a liter of tears..
each episodes just make me can't stop crying..

watching this Japanese Drama reminds me of my late sister very much..
trying to live her life in a limited time...filling all she wanted to do..but she can't..
trying to not be a burden to others..keep saying "maaf"...
really2 reminds me of her..how tough she was..dealing with her sickness...




Title: One Litre Of Tears
Year: 2005
No of Episodes: 11 Episodes

Synopsis:

Based on a true story

This story is about a girl named Aya who suffered from an incurable disease, but lived life to the fullest until her death at 25. The original story is based on the diary Aya kept writing until she could no longer hold a pen. The book that later followed entitled “One Liter of Tears" has sold over 1.1 million copies.

Aya's only wish was “to live." By carefully depicting Aya's earnest desire to live, and the love of her family, friends, and lover, the drama, “One Liter of Tears" wishes to deliver her simple but strong message: “Just being alive is such a lovely and wonderful thing."

The drama starts right before Aya is hit with the tragic illness, called Spinocerebellar Degeneration, in which the nerve cells of areas necessary for the human body to move and balance - including the cerebellum, brain stem, and spinal cord - transforms and eventually disappears.


FOR THOSE WHO WANTS TO READ AYA'S DIARY..PLEASE GO THIS PAGE
http://onelitre.xanga.com/

p/s: miss my sister very much..huhu

Friday, July 30, 2010

Pengesahan Pelantikan..alhamdulillah

Salam..

pagi tadi masa aku syok2 mengajar di Class 2 Jauhari (English)...tiba2 En Awala pun panggil aku tepi kelas...

aku pon "ada apa En Awala?"...
dia pon serahkan surat kat aku..aku pon tgk..

eh...ehehe..senyuman di bibirku..
alhamdulillah...

SURAT PENGESAHAN PELANTIKAN..

Saya dengan sukacitanya diarah untuk memaklumkan bahawa SPP telah menguruskan pelantikan tuan/puan sebagai

Pegawai Perkhidmatan Siswazah Gred DG41...

Alhamdulillah sangat2..

mengucapkan terima kasih tak terhingga pada Kak Noripah (Kerani sekolah) kerana menguruskan penghantaran borang - borang ini dengan sngat2 segera..huhu..

sangat happy jer whole day..masuk kelas pon senyum gembira..x da lah marah2 budak..ehehe..
(^0^) hohohoh..

Tuesday, July 27, 2010

dah abis baca dah...

Salam..
hari nih aku baru jer tadi abis baca novel yg aku review smlm...

Candal...

citer dia mcm dah bleh agak dah..but since i like thriller novel..so, oke laa rating aku..
cuma dlm citer tuh aku x puas hati ending dia..huhu..what happen to Candal?


macam nak beli novel 'Koleksi Budak Psikik' plaks...ehehe

nak sambung baca buku citer
Siri Pelajar pulak..
Tingkatan Satu di Sri Melur?..ingat?..ehehe
suka2...

Monday, July 26, 2010

Siti Jasmina Ibrahim : Candal

Salam..
tadi aku ngan housemate aku, kak haida gi kedai buku kat Parit Raja..
actually kami nak g beli KFC (satu2nya fast food plg dekat di sini, around 30 min)..

skali..sampai2 jer...
"Harap maaf, KFC ditutup hari ini (17 /7/2010) sehingga hari Rabu (28/ 7/ 2010). haraf Maaf."

huhu..hampa sungguh hati kami nih..huhu..jauh drive semata2 nak makan KFC ja..

Jadi, alang2 dah sampai situ, kami pun g lah ke kedai buku...n telek punya telek..
aku terbeli lah buku novel ini..mcm best..
meh aku review sikit..ehehe

Sebuah Karya dari

Tajuk : Candal
Penulis : Siti Jasmina Ibrahim (Penerima Anugerah Seni Negara ke-8)
Terbitan : PTS Fortuna SDN BHD
Genre : Thriller

Sinopsis:

"Bukan mudah menjejakkan kaki ke sebuah Institut Pengajian Tinggi terpencil. Pastinya, Daeng dan Emilia sudah merasakan ada sesuatu yang tidak kena pada tempat itu.

Penduduk sekitar mengatakan tempat itu disumpah semenjak berlakunya pembunuhan seorang pelajar perempuan dua tahun sebelumnya. Kematian demi kematian. Pembunuhan demi pembunuhan yang serupa berulang.

Abang Daeng, Dahri, pelajar tahun akhir di IPT berhasrat membongkar rahsia di sebalik sumpahan itusebagai projek tahun akhirnya. Dahri dan kekasihnya, Sara mengajak Daeng membantu mereka. mereka memulakan kajian bersama bebrapa orang pelajar baru dalam bidang ekologi. Emilia, Zaria, fatin, dayang dan Rabihah. Namun tanpa mereka sedari, ada bahaya yang mengintai mereka. Ada nyawa yang bakal melayang.

Ada kisah di sebalik seorang insan bernama Candal...."

Nanti aku review banyak sikit...
dari cover aku rasa citer dia mcm interesting..ehehe