Sunday, September 19, 2010

Asalnya nama ini.....

Salam..

Masih belum terlambat nak ucapkan
"SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI dan MAAF ZAHIR BATIN"
kepada semua kaum Muslimin dan Muslimat seluruh dunia...:)

Hmm..raya tahun nih 1st time beraya sebagai isteri orang...but main focus topic masa nih bukan about raya....tapi sbb lain..ehehe

Ramai jugak yang bertanya...kenapa nama blog ku ini adalah "Kane dan Mily"?...Ramai juga yang menganggap nama ini di ambil kerana aku minat wrestling...


nielah watak Kane...

opps...bukan sebab aku minat dia ek..(tgk pon x minat..huhu)

ha...nak tahu x kenapa aku suka nama tuh....actually..nama kane mily nih dah lama aku guna..since sekolah rendah lagi...

all because of this...

sebuah cerita anime (kartun jepun) yang bertajuk...Lost Universe...


cerita nih dari zaman MetroVision (rancangan tv swasta yg ada di lembah kelang pada waktu dahulu).....aku folo citer nie sampai MetroVision tuh tutup kedai...n sambung ke ntv7...

ha..mana dapat watak KANE?....

Nama : Kane Blueriver
(seorang pemburu upahan yang membantu pihak Polis Angkasa menangkap penjenayah di angkasa and he is the owner of a space ship "Sword Breaker")



Sword Breaker


dan...asal nama Mily plaks...adalah dari watak Heroin nya...seorang pemburu upahan yang pada mulanya bekerja secara berseorangan..dan akhirnya dia bergabung dengan Kane untuk menjadi satu pasukan...dan membantu menangkap penjenayah di angkasa.

Nama heroin : Millenium "Mily" Feria Nocturne
(seorang detektif upahan yang bekerja secara bersendirian sebelum dia bekerjasama dengan Kane untuk manjadi satu pasukan. Suka memasak)





Di dalam Sword Breaker, ada satu human-android hologram iaitu pembantu kepada Kane yang bernama "Canal Vorfeed"

Nama: Canal Vorfeed
(Seorang human-anroid hologram yang menjadi pembantu kepada Kane dan boleh bertukar menjad pelbagai rupa mengikut kehendaknya. Boleh mengawal Sword Breaker apabila ketiadaan Kane)



Cerita ini juga dibantu oleh pelbagai character...ada polis angkasa yang juga kadang2 meminta pertolongan mereka untuk menangkap penjenayah.





Ada juga watak2 jahat yang menjadi penghalang mereka dalam cerita ini...




Apa - apa pun..inilah asalnya aku menggunakan nama KANE dan MILY...ehehe...







1 comment:

Cik Shiqa said...

ooo tu ke cerita nya cikpah.hehehe