Friday, January 29, 2010

Friday nite fever...merepek lagi..eheh

Salam..

hmm..x tdo lagi ker cik pah nih??..ehehe...well..baru jer abis tgk American Idol kat ch 8tv td..
today my tv nite..

well...my nite starts at 9.30 pm..ehhe..sblom tuh dok surf2 dlm net...tuka my bloggie template...dok search mana yg termenarik la kat mata nih..
search in this site..wanna check it out?

http://btemplates.com/

kat situ byk templates yg cun2..cute2...eheh..well, all my skins that i use prev sume dr situ ler.

"Good morning class," teacher Arfah said..
"G
ood morning, Puan Arfah" pupils replied...
erks..aku lom puan lagik..huhuhuhu...mcm ner tuh?..ala..biarkan je...ahaha..nnt bln 6 x yah susah2 nak suruh derang panggil puan...ahaha..erks..that's not the story that im focusing now..lari topic dah nih..huhu

Oke..td hari nih kat sekolah ada Majlis Motivasi Ibu Bapa dan Pelajar Tahun 6 anjuran Persatuan PIBG dan Bimbingan dan Kaunseling. Majlis tuh berjalan almost the whole day..but the participants only from year 6 and year 6 teachers jer..so..i'm not involve la..
But, jadi tukang angkat dulang jer..but that's also a task that i can't do..huhu..

sbb masa majlis tuh diadakan...aku mengajar di kelas...today quite pack la jugak..my day starts at 8.00 am straight until 10.00 am.

8.00 am - 8.30 am : Pendidikan Kesihatan (tahun 1 Bestari)
8.30 am - 9.30 am : English Language (year 2 Jauhari)
9.30 am - 10.00 am : English Language (year 4 Bestari)

rehat jap..then continue..

10.50 am - 11.20 am : English Language (pre-school)


dlm kol 10.15 am..pi mkan jap..sambil dok kat dewan..dgr sket penceramah tuh..menarik jugak laa...ada lawak2..ada unsur nasihat..ada part serius..besh laa..

Dia citer pasal apa peranan ibu bapa dalam mendidik anak2 terutama tahun 6 nih yang akan menduduki peperiksaan n mcm ner nak membantu anak2 nih supaya berjaya..
antara yg sempat didengar adalah...

"Anak perempuan cara nak belajar dan ingat dia lain. Perempuan belajar dengan suara. Dia kalo bleh baca berseorangan dengan nada yang kuat sehingga suara dia boleh di dengari oleh dirinya sendiri dan baca dengan intonasi yang betul dan mengikut apa yg dibaca.

Bagi murid lelaki pulak, kelemahan dia adalah mata..jadi jgn bg dia dok merayap ke mana2..sbb lg byk dia tgk..lg byk otak dia proses..lg x byk ilmu yang sepatutnya di proses tidak diproses nnt. Lagi satu, murid lelaki belajar elok secara berkumpulan, maksimum 5 orang sahaja..jgn lebih! Bila secara kumpulan ini, mereka lebih cepat siapkan kerja sekolah dan mudah menyerap ilmu sbb dia x leh belajar sorang2.
Maksimum untuk belajar adalah dalam 2 jam je sehari..tu dah cukup..x payah nak lebih2 dah.."

Itu antara yang sempat di dengar oleh aku ler...boleh juga amek tindakan nih bagi ibu bapa yang mahu anaknya belajar dan mengingati pelajaran terutamanya yang hendak menduduki peperiksaan besar.

hmm..apa lagi ek..aa..td aku tgk muvie The Pacifier lakonan Vin Diesel ( setelah d perbetolkan cik naem..eheh..tq) ngan pelakon aku x kenal nama ( dia belakon as "Lorelai Gilmore" dlm "Gilmore Girls")...comel sngt..
watching Vin Diesel makes me remind of him..ahaha...figure ada sket lari..except that he's not handsome la..ada lah sket manis tuh...aiyark..sib baik dia x baca blog nih..ahaha...

n..td tgk iklan ada cite The Flight Plan..lakonan Jodie Foster..kata kol 1.00 am Friday..so..i was thinking hari nih la..or maybe yesterday kot..huhu..ala..br nak tgk..

The story bout Jodie Foster nih seorang pereka (engineer plane) yg design the biggest plane siap bertingkat2 plane tuh...but 1 day dia g naik plane tuh..n find out yg baby dia hilang dlm plane. So dia ingat baby dia kene culik. But all the cabin crew kata yg masa dia naik flight tuh, she was alone..x da baby pon..so..who is telling the truth? Ada yg speculate actually dia dah loss her baby masa pregnancy...so ala2 gila meroyan la..ingat konon2 ada anak..but anak dah mati sbnarnya...

mmg nak tgk cite nih masa dia kuar kat wayang rituh...but no time..huhu..n i think x da friends yg byk minat cite mcm nih..huhu...

Opps..ada amek a few pics of pupils n activities in school..x upload2 lagik..huhu...nnt lah upload..
n..ada pemantauan buku latihan oleh guru besar on 8th February nih..dah kuar jadual..so..aku dpt 8th of February..oke laa..nak nengok all buku from year 2 Jauhari (english)
class tuh oke..all the pupils dia baik2 jer..mebi sbb bdk2 pandai kan...kalo kelas Bestari tuh mmg lah..huhu..kene tahan sabar n garang sket (aku byk sabar..garang x leh..dah x larat..bkn derang takut pown..huhu) Need to tackles them on differents way...huhu..x per..usaha tangga kejayaan..

N tadi, wat latihan kat pra-sekolah..eh..im teaching them English..kene aja baik2 nih..nnt masa masuk darjah 1 nnt..x lah teruk sngt..huhu...tadi terbagi latihan yg mcm higher than their level..kene turunkan sket Arfah oii..baru je 4 minggu..x kan dah aspect derang dah tere kan?...huhu..A B C pon x kenal abis lagi..huhuhu...
xper..kene bykkan latihan..n aja alphabet tuh kene drill bagi abis2..

eh..dah byk melalut la malam2 mcm nih..dah almost 2.00 am dah..kene tdo la..but i'm not sleepy lagik nih..mcm ner ek?..mari kata jalan2 dalam net dulu..ehehhe..

Hmm..dah reg for kursus kahwin tadi..
reg melalui on9 jer..anjuran Masjid Negara..
sape2 nak apply leh gi site nih..

www.kursuskahwin.myportal.my

dia ada setiap minggu hari sabtu n ahad..
sabtu : 2.30 pm until 6.30 pm
ahad : 8.00 am until 6.00 pm

fees: Rm 80.00


aku apply sorang2 jelah...sbb cik tunang aku tuh dah ada dah...so..im going alone jer..it's oke..eheh..aslong as bln 2 nih aku wajib ada sijil kursus..kalo x..aku kawen bln 12 la jwbnyer..ehehe..sbb cik tunang tuh nak apply kat TDRM tuh...kene awal..huhu..nih yg leceh sket...

hmm...apa lagik ek..skrg inagt nak gi survey butik pengantin la..nak nengok baju2 mana yg sesuai..huhu..kene survey kat area2 rumahh jer...tp area situ mmg byk pon..harga jer lain2..ehhee..
sib baik laa aku dah nak gaji bln 2 nih..alhamdulillah...

eh..byk sngt la plaks tulis..
ehhe..selamat pagi..
walaupon dah pagi..still aku nak letak jugak lagu nih..eheh..
enjoy..


Faizal Tahir - Selamat Malam

Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Selamat malam
Tidurlah sayangku


opps..cantik tak kalo sanding nnt pakai baju mcm nih?..but cover wif lace kebaya...hmm..boleh ker aku yg 'tall' nih pakai ek?



credit to: http://redweddingdress.org/tag/wedding-gown/


along wif this lace..oke x?


credit to: forum.lowyat.net/stuff for the ladies/shara

salam..


4 comments:

♥naematulsaadahismail♥ said...

cikpah... the pacifier tu vin diesel.not the rock ngee
harus dibetulkan sbb jejaka taf tu i minat juga :D

gown itu cantik.. ;)
cepat2 tempah 4months to go

:: Mily :: said...

yer ker?..ahah..ala2 rupa the rock..nnt org perbetulkan..muehehe

f a i z a h 's said...

sgt tinggi n 'tall' taste cik mily kita..eheh... :)

:: Mily :: said...

fae: ahaha..sbb mmg nak mcm nih..sleek jer...n lgpon baju wedding mak org dulu pon lbh kurang mcm nih...kain lurus..ehehe